1. huhtikuuta 2014

Tietoisku geenimuuntelusta!


Skeptic United -blogi tarjoaa erittäin hyvin tietoiskun geenimuuntelusta, jota toivoisi levitettävän mahdollisimman laajalle:

GMO: Kun jalostuksesta tuli luonnotonta

 

Aivan loistava kirjoitus, jossa käydään läpi geenimuuntelun perusteet, turvallisuus, urbaanit myytit geenimuuntelun ympäriltä, eli Monsantosta, tuottajien itsemurhista ja lähes kaikesta erikoisesta huhusta, joita nykyaikaisen tieteen vastustajat ovat iloksemme tuottaneet. Lopussa myös kattava linkkiluettelo, jos aihe kiinnostaa vielä laajaa kirjoitusta enemmän.

Tässäpä sisältö, joita otsikkoja klikkaamalla pääsette Skeptic United -blogin kirjoituksen sisältöön suoraan:

 

5. Jälkisanat: Mitä olemme oppineet?

Lukemisen ja oppimisen iloa!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kooste olisi ollut täydellinen, jos siellä olisi vielä muistettu kertoa kuka/mikä rahoitti Seralinin tutkimuksen.
Ja rahoittajahan oli - tadaa - kukapa muukaan kuin:
terroristijärjestö Greenpeace.

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Greenpaecen osuudesta en ole tietoinen, mutta suuret ranskalaiset luomulla rahaa tahkoavat kauppaketjut Auchan ja Carrefour rahoittivat tutkimusta noin 3.2 miljoonalla eurolla Forbesin mukaan.

Tosin rahoituksella ei sinänsä ole merkitystä, jos tutkimus tehdään tieteen sääntöjä kunnioittaen ja tutkimustulokset julkaistaan kaikilta osin, myös niiltä osin, jotka eivät välttämättä rahoittajaa miellytä.

Ongelmia tulee siinä vaiheessa, jos rahoittaja puuttuu tutkimustyöhön tai siihen, että mitä tutkimuksesta saa julkaista ja mitä ei saa julkaista.

http://www.forbes.com/sites/jonentine/2014/01/16/flawed-seralini-gmo-study-back-in-spotlight-as-hastings-center-makes-ethical-stumbles-in-ethics-critique/