4. elokuuta 2014

Luomuihmisten uskomukset jopa hengenvaarallisia

Luomuihmisten uskomusten omituinen kirjo saa yhä vaarallisempia muotoja ja tällä kertaa aiheena on luomusynnyttäjien jopa hengenvaaralliset uskomukset:

K-vitamiinipistoksen välttäminen sairastuttanut useita vastasyntyneitä Yhdysvalloissa

  

Yhdysvalloissa on raportoitu useita vakavia sairastapauksia vanhempien kiellettyä K-vitamiinipistokset vauvoiltaan.

K-vitamiinin puutos on niin harvinaista, että lääkärit ajattelivat ensin lasten kärsivän jonkinlaisesta verenmyrkytyksestä. Vasta vanhempien kerrottua, etteivät he olleet sallineet K-vitamiinia lapselleen, lääkärit ymmärsivät mistä oli kysymys. K-vitamiinipistos antaa käytännössä sataprosenttisen K-vitamiinin suojan puutoksesta johtuvaa verenvuotoa vastaan.


Jotkut vanhemmat, jotka olivat kieltäneet K-vitamiinipistokset lapsiltaan, vastustivat myös rokotuksia. Syiksi K-vitamiinipistoksista kieltäytymiseen he ilmoittivat pelon siitä, että pistokset aiheuttaisivat leukemiaa tai että ne olivat tarpeettomia tai että he halusivat suojata lapsiaan myrkyiltä.

Myös Suomessa osa vastasyntyneiden vanhemmista kieltää vauvoiltaan K-vitamiinipistokset, kertoo ylilääkäri Taneli Puumalainen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Asiaa ei rekisteröidä, mutta Puumalaisen tietojen mukaan pistoksen kieltäminen on harvinaista.

"Olemme kuulleet yksittäisistä tapauksista, eikä niiden määrä ole kasvanut viime aikoina. Kyseessä on hyvin pieni luomusynnyttäjien joukko, joka suhtautuu aggressiivisesti kaikkeen synnytykseen liittyvään lääketieteelliseen hoitoon", Puumalainen sanoo.

Luomulakko on uutisoinut näistä luomuihmisten tempauksista ennenkin ja kuten lukijat muistanevat, eräskin luomuperhe kieltäytyi jopa ultraäänitutkimuksesta, kun sen säteily internetin mukaan voi tehdä lapsesta vasenkätisen ja ultraäänen sijaan luomuvanhemmat kuuntelivat lapsen tilaa äidin vatsan ihon läpi vessapaperirullasta tekemällään kuuntelukojeella.

Liekö kenellekään yllätys, että kyseinen luomuisä on myös luomuruuan ankara puolestapuhuja ja hänen luennoilleen voitte mennä kunhan vain lompakosta löytyy riittävästi ylimääräistä. Jospa hänen ravitsemustietoutensa koskien luomuruuan ylivertaisuutta ei ole samasta lähteestä peräisin, mistä oli hänen uskomuksensa siitä, etttä ultraäänitutkimuksen säteily aiheuttaa lapsessa vasenkätisyyttä, mikäli se jokin kauhea kehitysvamma nyt edes on.

Mistähän se johtuu, että luomuruoka on erityisen suosittua niissä piireissä, joissa vastustetaan lääketiedettä, kieltäydytään rokotuksista sekä imetään internetin syövereistä mitä ihmeellisintä epätietoa, joka voi jopa vaarantaa juuri syntyneen lapsen hengen?

Ei kommentteja: