13. joulukuuta 2014

Väärennetyn luomun petokset jatkuvat

Sitä mukaa kun luomun myynti kasvaa, kasvaa myöskin luomuksi naamioidun ruuan määrä, sillä jostain ihmisille täytyy se luomu taikoa, jota he niin himoitsevat:

As Organic Foods Grow in Popularity, So Does Organic Fraud

 

Factory farms in the United States have been selling meat and dairy products as organic when they’re not and big strawberry growers have found a way to skirt rules about when fruit may be called organic.

Jättimäiset "maatilatehtaat" pukkaavat luomua markkinoille minkä ehtivät ja tuottajat ovat keksineet uusia keinoja tuottaa luomua, joka ei ole luomua nähnytkään. Ja kansa ostaa, kun se maistuu niin hyvälle, että luomun eettisyyden haistaa tuotteesta jo kaupan ulkopuolelle asti.

Ja mitäs tämä huijausluomu sitten käytännössä tekee:

The result is that small truly organic growers have been pushed out of the business.

Kuinkahan Euroopassa?  Vaikea on kuvitella, että täällä olisi meno sen ihmeellisempää, etenkin kun jopa luomuihmisetkin ovat jo alkaneet ihmetellä sitä, että missä tuo kaikki luomu tuotetaan, kun myynti on moninkertaista tuotantoon nähden, lähes jokaisessa maassa.

Taitaisi käydä niin, että jos joku sitä ketjua lähtisi tutkimaan, niin jossain se taikatehdas on, joka muuttaa ruuan luomuksi, sillä luomua ei tuoteta juuri missään, mutta sitä myydään kuitenkin jopa viiden prosentin verran ruuan kokonaismyynnistä joissain maissa.

Niissäkin maissa, joissa luomua tuotetaan lähemmäs kymmenen prosentin osuudella kokonaistuotantoalasta, kuten Suomessa, sadot ovat kuitenkin vain siellä nollan ja noin kahden prosentin osuudessa sadon kokonaismäärästä, joten luomumatematiikka on kyllä sellainen taiteenlaji, että olisi hauska nähdä se paikka, jossa sitä opetetaan.

Voihan se olla, että luomumatematiikkaa ei voi ymmärtää ilman luomusertifioitua taskulaskinta, jossa on ohjelmoitu aivan uudet kaavat sille, että mitä on esimerkiksi nolla plus nolla. Luomumatematiikan laskin voisi kertoa, että se on viisi. Niin siinä olisi selitys sille, että mistä se luomu markkinoille tupsahtaa.


Ei kommentteja: