10. joulukuuta 2014

Luomuäidit sotajalalla

Mitäpä tapahtuu, kun ihminen imee ilman kritiikin häivää netin pelotteluhuuhaan itseensä, sekä uskoo jokaista itseoppinutta ruokagurua ja muuta opiskelemaan jostain syystä pääsemätöntä taivaanrannan maalaria ja heidän sekavia visioitaan ympäröivästä todellisuudesta:

Espoolaisvanhemmat lähtivät voisotaan – kaupunki kieltää luomuvoin tuomisen päiväkotiin

 

Näin siinä käy.  Safkatutka, sekä facebookin luomuryhmät ovat masinoineet työpaikkakiusaamisohjelman, jossa muutamat luomuihmiset tukkivat Espoon kaupungin määrättyjen työntekijöiden sähköpostit, sekä soittelevat heille lukuisia kertoja päivässä, jotta heidän lapsilleen alettaisiin tarjoilla luomuvoita päiväkodissa tai koulussa. Seuraavana vaaatimuslistalla lienee käsinpoimitut tryffelit ennen päiväunia?

Lapsilla pitäisi olla edes yksi paikka, missä he saisivat varmasti terveellistä, ravitsevaa ja puhdasta ruokaa", sanoo toinen äiti Laakakiven päiväkodilta, Elina Jaatinen.

Voisikohan se olla Elina Jaatisen lapsen tapauksessa Elina Jaatisen koti, jossa hän tarjoilisi lapselleen omien fobioiden mukaista ruokaa?

En tiedä miten yleinen tuon toisen mainitun naisen nimi on Suomessa, mutta samalla nimellä varustettu henkilö oli valittamassa Raxin Buffetin sivuilla sitä, että lapselle ei riittänyt nakkeja yms terveysruokaa ja että itku tuli. No onneksi siinä perheessä päiväkodin käsittämätöntä epäterveellisyyttä tasapainotetaan sitten iltaisin Rax Buffetissa, ja jokainen voi sen paikan terveysruuista muodostaa ihan omansa mielipiteen. Jospa he ajattelivat Raxin tarjoavan luomunakkeja. Tosin jos kyseiset henkilöt eivät ole sama henkilö, niin pahoittelut jo etukäteen aiheutetusta mielipahasta.

Luomuäidit haluavat syöttää lapsilleen voita sen terveellisyyden johdosta, johon kuuluu se, että luomuäidit ovat jostain lukeneet margariinien kammottavista transrasvoista, joita he eivät missään nimessä halua lapsiensa elimistöön ja siksi margariini on kaamea mörkö ja voi on luonnollinen, terveellinen herkku. No tässäkin asiassa tosiasiat ovat kovasti luomuäitejä vastaan, sillä voissa on enemmän transrasvaa kuin margariinissa ja tässäpä analyysi Finelin tietokannasta:

Voi rasvahapot trans 2.0 g / 100 g

Margariini 60%  rasvahapot trans 0.5 g / 100 g

Margariinien teollinen keskiarvo on 0.2 grammaa transrasvaa sadassa grammassa. Mutta otin vertailuun 60 % margariinin kun se taitaa olla rasvakoostumukseltaan lähimpänä suositusten mukaista.

Mitäpä tälle voisi sitten tehdä? No ei mitään, sillä järkipuhe ei tehoa, eikä mikään looginen vastaus, sillä useat tahot ruokkivat näiden ihmisten pelkoja ja sitä, että heidän lastensa kuuluu saada meidän kaikkien rahoilla yksilöllistä palvelua, jossa otetaan lasten vanhempien erilaiset järjenvastaiset sekä tieteenvastaiset fobiat huomioon.

Sitten he päättelevät, että asiat menevät parempaan suuntaan, kun he tukkivat oikeaa työtä  tekevien ihmisten sähköpostit sekä puhelimen, jotta he eivät voisi käyttää työaikaansa enää mihinkään muuhun, kun käsittämättömien pelkojen kourissa painivien ihmisten henkilökohtaisten mieltymysten toteuttamiseen.

Päivän Hesarissa oli vastine, joka on luettavissa tästä:

Ravitsemusasiantuntijat: Päiväkotiruoka on hyvää, vanhemmat uskovat puolitotuuksiin


Espoolaisäitien profeettoina voin ilosanomaa levittävät erilaiset itseoppineet ruokafilosofit, jotka opettavat ruuan ohessa sellaisiakin viisauksia, että sikiön tilaa ei pitäisi selvittää ultraäänitutkimuksella, koska ultraäänitutkimuksen säteily voi tehdä lapsesta vasenkätisen, kuten itseoppinut ruokafilosofi Erkki Palviainen kerran päästeli suustaan ihan televisiossa.

Espoolaisluomuäidit on helppo pelotella kuoliaaksi ja sitä pelottelumateriaalia on helppo laatia nettiin muka-uskottavan muotoisena. 

Se toimii lyhykäisyydessään näin:

1. Otetaan elintarvikepaketti käteen, josta ei itse henkilökohtaisesti pidetä.

2. Etsitään siitä sellainen ainesosa, jonka systemaattinen nimi kemiallisena yhdisteenä on vaikea lausua ja kuullostaa pahalta.

3. Sitten aletaan googlata erilaisia aineita ja kun löytyy vastine vaikkapa maaliteollisuuden yms aineista, huudetaan BINGO isolla äänellä ja aletaan hahmotella juttua nettiin.

4. Tärkein on jutun raflaava otsikko joka takaa tuhannet tykkäykset facebookissa on, eli vaikkapa että Tiesittekö että lapsenne syö päiväkodissa ydinvoimateollisuudenkin käyttämää kemikaalia!!!


Käytännössä näin: Minulla on nyt kädessäni cokis-pullo, light-versiona muuten ja ensimmäisenä siinä lukee vesi. Seuraavaksi googlea ja etsitään veden kemiallinen nimi, joka on kaikkien tuntema divetymonoksidi tai divetyoksidi.

Seuraavaksi minun pitäisi keksiä, että miten minä saan espoolaisluomuäitien huomion facebookissa, joten minä teen jutun, jossa minä kerron kauhistuttavan huomioni siitä, että päiväkodissa minun lapselleni syötetään useiden ruokien mukana ja etenkin juotetaan divetymonoksidia ja että tietävätkö espoolaisäidit varmasti sen, että sitä samaa kemikaalia käytetään myös ydinvoimaloissa! Vahvistan sanomaani ilmoittamalla toisesta kammottavuudesta, eli divetymonoksidia käytetään myös geenimanipuloitujen kasvien kasvatuksessa!!!! Pelolle on saatu jo vahva perusta, kun sain yhdistettyä päiväkotien tarjontaan kaksi mörköä, eli geenimuuntelu ja ydinvoima.

Seuraavaksi sadat, sitten tuhannet sormet tykkäävät minun tekstistäni ja juttu lähtee leviämään, eli niin sanotusti lapasesta. Osa valveutuneista vanhemmista kommentoi juttuani lisäilemällä sinne omia huomioitaan ja ajatuksiaan vaikkapa siten, että sehän voi olla vaikkapa radioaktiivistakin kun ydinvoimalassakin... . Seuraava saattaa miettiä, että voiko ne muunnellut geenit siirtyä lapsen suolistoon? Joku lisää mukaan yhden vaikuttavimmista todisteista, eli kertoo naapurinsa kertoneen, että tuota käytetään myös kissanruokien valmistuksessa! Onneksi mukaan on ujuttautunut järjen äänikin, joka on aivan varma siitä, että luomussa tätä ei varmasti sallitta ja siksi hän ostaa aina luomua, turvallinen valinta. Jokaisesta kommentista ja tykkäyksestä juttu muuttaa hiukan muotoon ja yleensä koko ajan pahempaan suuntaan.

Näin näppärää on keksiä puolitotuus, josta valistunut ja valveutunut facebook-kansa tykkää suurin joukoin. Ihmeellisintä on se, että mitä kauemmin juttu kiertää, sitä todemmaksi se muuttuu ja ei menisi montaa viikkoa, niin se olisi valveutuneille espoolaisluomuäideille jo 110 prosenttisesti totta ja sieltä oltaisiin lähdössä mielenosoitukseen Eduskuntatalolle asian tiimoilta.

Sosiaalinen media on tulvillaan tutkittua tietoa, puolitotuuksia ja täysin virheellisiä uskomuksia.

Oma huomioni on, että yhä vähenevässä määrin tutkittua tietoa ja yhä enemmän ja enemmän puolitotuuksia, itsekeksittyä soopaa ja suoranaisia valheita.12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuo luomuruuan käyttö julkistasolla vaan lisääntyy vaikka nämä kaikki satotilastot sun muut on tiedossa aivan varmasti päättäjilläkin? Miksi Pro Luomu saa tukea, mitkä ovat heidän vasta-argumenttinsa näihin väitteisiin luomun kannattamattomuudesta?

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tulee mielenkiintoista !!!
Vihdoinkin päättäjät joutuvat tulemaan koloistaan sanomaan, mennäänkö huuhaa-aatteen mukaan vai järjen.

Anonyymi kirjoitti...

:D :D :D :D :D

Marja-Riitta Kottila kirjoitti...

Pro Luomu ry saa valtion tukea vain julkisesta hankerahoituksesta, joka on kaikkien tahojen haettavissa. Mtt:n taloustutkimuksen mukaan luomutuotannon kannattavuuskerroin on ollut jopa parempi kuin tavanomaisessa tuotannossa. Luomun satomäärät ovat toki pienemmät, mutta niiden kasvattaminen on tutkimuksen ja osaamisen myötä mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Sovitaanko alustavasti, että puhutaan, jotta matti meikäläinenkin ymmärtää. Satomäärän ymmärrän, mutta voisitko kansankielellä selittää "luomutuotannon kannattavuuskerroin"? Eli siis luomu tuottaa paremmin yrittäjälle, jonka uskonkin, koska luomu on kallista kuluttajalle ja mitä ilmeisemmin maataloustukiakin luomu saa reilusti enemmän kuin tavan tuotanto? Entä kuinka helposti julkista hankerahoitusta saa? Pitääkö lyödä kovaa faktaa pöytään vai riittääkö pelkkä suumututuntuma, "et tää tuntus meiltä niinku hyvältä jutulta"-tyyliin? Ja mitä satomääriin tulee; päästäänkö tuolla tutkimuksella ja osaamisella kuitenkaan samoihin tuloksiin, kuin mitä tavanomaisella tuotannolla? Ja vielä viimeinen kysymys; mihin me tarvitsemme Suomessa luomua, kun meillä on muutoinkin niin todella puhdasta ja hyvälaatuista ruokaa. Eettisen eläinten kohtelun täysin ymmärrän, mutta se ongelma hoituu kyllä ilman luomuakin. Minulle ei vain kerta kaikkiaan mene jakeluun, että jos nämä kaikki tässäkin blogissa esille tulleet asiat todella pitävät paikkansa, MIKSI meillä tulisi olla luomua, MIKSI ihmeessä minun pitäisi ostaa luomua, MIHIN minä sitä tarvitsen tavanomaisen sijasta, kerta se on epäekologista, tehotonta, eikä yhtään sen terveellisempää tai turvallisempaa, niin kertokaa nyt kiireesti, mitä ihmettä minä Suomessa luomulla teen???

Anonyymi kirjoitti...

Satoja osataan tosiaan kasvattaa moninkertaisiksi. Sen osoittavat lukuiset tavanomaisen hyvin hoidetut suomalaiset pellot.

Luomutila sen sijaan pärjää hyvin pelkillä tuilla.

Matti Pekkarinen

Anonyymi kirjoitti...

Lisää hysteerisiä äitejä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121418927288_uu.shtml
Kaneli joulupuurossa tappaa lapset!

Anonyymi kirjoitti...

No ei tullu Pro Luomulta eikä kyllä muiltakaan puolustuspuheenvuoroja, joten aika selvä keissi?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/ruoka/a1305909595195

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on ollut näin selvää jo ainakin viisi vuotta. Luomuihmiset häviävät keskusteluista kuin Saharaan. Nimimerkkikin alkaa tuntua ahdistavalta?

täältä niitä mm löytyy

Matti Pekkarinen

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan kansanedustaja esim. ottanut kantaa eduskunnassa tähän joutavaan rahan hupulointiin? Sitä paitsi enemmän näkyvyyttä mediaan saisi tulla luomun kääntöpuolesta, sillä tuntuu että sitä nyt vaan joka tuutista isketään kuluttajille, miten se olisi parempi valinta jne. hömpänpömppää. Eikä Pro Luomu tai muut osaa mitenkään vastata argumentteihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolta safkatutka.fi sivustolta löytyikin sitten näiden vouhottajien pohjanoteeraus: http://safkatutka.fi/puhtaampi-alkuviini/

Olisi hieno lukea sinun analyyttinen vastineesi tuohon soopaan, joka sekä nauratti että itketti...