9. kesäkuuta 2015

Luomusuojaa auringolta!

Luonnonmukaista elämää suosivien ihmisten logiikkaa ei voi kun ihmetellä, sillä uusin villitys on suojata itsensä ja lapsensa auringon vaaroilta sivelemällä iholle porkkanaöljyä!

Ensimmäistä kertaa pongasin tämän iholle luonnollista suojaa antavan neuvon laadukasta ja pätevää anekdoottia tarjoavasta GMO-vapaa Suomi facebook-ryhmästä, jossa erilaisista salaliittoteorioista hullaantuneet ihmiset jakavat toisilleen vinkkejä selviytyäkseen suuryritysten murhayritysten salakavalilta ansoilta. Sillä normaalit aurinkosuojavoiteet ovatkin vain suuryritysten keino myrkyttää meidät hengiltä, jotta suuryritykset voisivat tehdä enemmän tulosta!

Mutta hetken asiaa tutkittuani selvisi, että porkkanaöljy ja muut luomut aurinkosuojavoiteet ovatkin nerokas keksintö, sillä ne ovat samalla hinnalla erittäin monivaikutteisia kuten parista esimerkistäni voi helposti havaita, eli ensin suoja:

Myrkyttömät, täysin luonnolliset aurinkosuojat keittiösi kaapista


Tässä selkeästi ja asiantuntevasti kirjoittaa mm. liikunnallinen äiti ja tradenomi Anneli Päivänsara, että porkkanaöljy tarjoaa korkean aurinkosuojan:

Porkkanaöljy

Porkkanaöljyllä on erittäin suuri aurinkosuojakerroin, noin SPF 40. Siinä on myös paljon antioksidanttisia vaikutuksia, joten öljyä voidaan käyttää myös vahingoittuneelle iholle. Porkkanaöljy toimii myös itseruskettavan tavoin, kiitos oranssivivahteisen värinsä.

Liikunnallisen äidin selvitysten mukaan myös monilla muilla keittiön kaapin tuotteilla on vastaavia suojaavia vaikutuksia, joten niitä vain läträämään iholle, jos melanooma pelottaa.

Seuraava lähde ei ollut aivan yhtä optimistinen porkkanaöljyn suojaavuudesta:

Luonnollisin keinoin suojaa auringosta


Kahden pienen prinsessan äiti oli saanut selville, että porkkanaöljyllä on kuulemma suojakerroin noin 10, joten uskottavahan tämäkin on:

Numero 3: Porkkanaöljy, tämä on ihan uusi tuote minulle. Suojakerroin on kuulemma noin 10 luokkaa.  

Joten jos otamme tuosta liikunnallisen äidin sekä kahden pienen prinsessan äitinä ansioituneiden maallikkotutkijoiden selvityksestä keskiarvon, niin porkkanaöljyn suojakerroin on noin 25! Ei huono ja millä hinnalla, eli itsetehtynä lähes ilmaista verrattuna suuryritysten myrkkyihin. Tosin heillä oli pientä erimielisyyttä myös muiden keittiön öljyjen ja rasvojen suojakertoimista, mutta kun luomusti toimitaan, ei kannata takertua lillukanvarsiin.

Jos seuraisitte Ostos-TV:tä, niin tässä kohden juontaja sanoisi painokkaalla äänellä eikä tässä vielä kaikki, sillä porkkanaöljy osaa samaan aikaan sekä suojata auringolta että tehostaa rusketusta, kuten seuraavat esimerkit osoittavat. Koska haluan pysyä suuryritysten salaliitoista kaukana, pysyttäydyn luomutiedossa ja seuraava luotettavan oloinen anekdootti on peräisin KaksPlus -lehden keskustelupalstalta:

Luontaistuotekaupoissa myydään porkkanaöljyä, jota voi sivellä iholle, se edistää myös rusketusta =) 

Ja nyt pikaisesti luomukauppaan ja tottahan tämä on:

Ruskettava porkkanaöljy 


Puhdas+ Beauty Oil Porkkanaöljy valmistaa ihoa auringonottoa varten ja edistää tehokkaasti ruskettumista. Kirkastaa ja tehostaa ihon väriä.

Tuote on vieläpä puhdas ja mikä tärkeintä, se on luomulaatuista, joten turvallinen syvä rusketus lienee taattu!

Mutta Ruohonjuuri myy myös toista versiota ja se on sitten suojaava porkkanaöljy, joten siitä on moneksi:

Porkkanaöljy 


Maksaa vain 1065 euroa litra, joten sen on pakko olla äärettömän tehokasta sekä monivaikutteista. Parantaa varmaan myös useat kavalat sairaudetkin, mutta sitä ei ole vain kehdattu purkkiin painaa, ettei ihan käsistä vietäisi.

Ja ajatelkaas, kun niitä suuryritysten myrkkyrasvoja pitää ohjeiden perusteella läträtä kaksin käsin, jotta myrkyttyisimme tehokkaammin, on porkkanaöljy vieläpä todella riittoisaa, sillä vain muutama pisara riittää sinut suojaamaan:

Porkkanaöljy auttaa sinua ruskettumaan nopeammin ja suojaa samalla ihoasi palamiselta. Porkkanaöljyn sisältämä karoteeni auttaa ihoasi muodostamaan uusia ihosoluja. Jos sinulla on iho- ongelmia, kuten ihottumaa, kuivaihoisuutta tai väsyneeltä tuntuvaa ihoa, niin anna ihollesi muutama pisara hoitavaa porkkanaöljyä. Hienot kasviöljyt imeytyvät nopeasti ihoosi ja antavat myös luonnollisen UV- suojan. Riittoisa öljy, muutama pisara riittää.

Voisi tietenkin sanoa, että tuolla hinnalla olisi pakko riittääkin, mutta sitten meidän on pakko kysyä myös oikeasti jotain asiasta tietävältä, mutta sitä ei ole pakko uskoa, sillä hehän ovat mukana kansainvälisessä salaliitossa meidän pikaisemman lopun avittamiseksi:

Tämä öljy voi olla vaarallinen auringonsuojavoiteena


Sosiaalisessa mediassa kiertää vinkki, jonka mukaan porkkanaöljy tai porkkanansiemenöljy toimisi iholla kuten auringonsuojavoide, jossa on suuri suojakerroin.

Erikoistutkija Lasse Ylianttila Säteilyturvakeskuksesta (STUK) on kuullut väitteitä porkkanaöljyn kyvystä antaa suojaa auringon haitallista säteilyä vastaan.

- En ole löytänyt testiä tai tutkimusta siitä, miten hyvin öljy säteiltä suojaa.

Ylianttila on löytänyt yhden Intiassa tehdyn tutkimuksen, jossa porkkanansiemenöljyä oli käytetty osana aurinkovoidetta. Tästäkään tutkimuksesta ei käynyt ilmi se, mikä syntyneessä suojassa oli mahdollisesti nimenomaan porkkanan öljystä peräisin.

- Näiden tietojen valossa en suosittelisi porkkanansiemenöljyä aurinkovoiteeksi, Ylianttila sanoo.

Ei ainakaan lasten iholle
Kaupassa myytävissä aurinkosuojavoiteissa, joissa on määritelty suojakerroin, on valmistajan vakuutus siitä, että tämä suoja todella pitää paikkansa.

Porkkanansiemenöljyn tai porkkanaöljyn puolustukseksi on vedetty muun muassa se fakta, että kaupan aurinkovoiteissa on kemikaaleja.

- Auringonsuojavoiteissa toki on kemikaaleja, mutta on paljon vaarallisempaa olla käyttämättä niitä, kun ollaan auringossa, sanoo ihotautien erikoislääkäri Laura Bouchard.

- Auringonsuojavoiteita paljon huonompina vaihtoehtoina pidän porkkanaöljyn kaltaisia tuotteita, joiden suojaa antavasta vaikutuksesta ei ole tutkittua tietoa.

Erityisesti lasten suojaamisen suhteen Bouchard neuvoo olemaan tarkkana.

- Voi olla erittäin vaarallista korvata lasten auringonsuojavoide porkkanansiemenöljyllä, Bouchard muistuttaa.

Onneksi nykyään voi valita sen ketä uskoo, joten sosiaalisessa mediassa ihotautien erikoislääkärin tai Säteilyturvakeskuksen erikoistutkijan esittämät väitteet ovat täysin yhdenveroisia liikunnallisen äidin tai kahden pienen prinsessan äidin esittämien väitteiden rinnalla.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itse liputan porkkanaöljyn puolesta. Jo kahtena kesänä olen todennut sen toimivaksi aurinkorasvana. Teen kesäisin ulkotyötä ja suojaan ihoni ainoastaan porkkanaöljyllä. Kerran olen selästä palanut, kun levitin öljyä huolimattomasti selkään.