5. kesäkuuta 2014

Luomupossun onnellinen elämä, vastine.

Pro Luomu julkaisi kiireesti vastineen Oikeutta Eläimille -yhdistyksen luomusikalavideon pohjalta:


Oikeutta Eläimille -yhdistyksen luomusikalavideo ei oikein shokeeraa

  

Jutusta ei sen enempää kommenttia, se puhunee puolestaan ja eniten ihmetytti havaittujen epäkohtien vähättely, etenkin kun muistaa sen, että jos kyseinen yhdistys on tehnyt katsauksia tavanomaisiin tiloihin, luomuyhdistykset käyttävät niitä sumeilematta oman tuotantosuunnan markkinoimiseen.

Mutta kun keppi kalahtaa omaan nilkkaan, ei Oikeutta Eläimille -yhdistyksen havainnoilla ole mitään merkitystä. Kun Suomessa on vain 13 luomusikalaa, niin kyllä tuo aika varjon vetää luomueläimien hyvinvoinnin päälle.

Yksi asia sen sijaan kummastutti kaikista eniten, eli aivan jutun lopussa luki näin:

Kuvassa oleva luomusika ei liity juttuun. Kuva: Leena Saari/Pro Luomu

No ei todellakaan, vaan mielikuvien voimalla mennään eteenpäin. Puhdas possu, jonka kärsässä on söpösti hieman tonkimisesta kertovaa hiekkaa ja joka näyttäisi lepäävän isossa tilassa aivan itsekseen,  jotta mielikuvat hyvinvoivasta luomupossusta jäisivät kaikkien mieleen.

Eipä sitten tuolta kohutulta tilalta päässyt yhtään possua kuvaan, jonka Pro Luomu olisi voinut hyväksyä mielikuvapropagandansa kuvitukseksi?

Mutta veriset, syödyt saparot ja kuraiset, likaiset possut eivät ole sitä markkinointia, jolla luomua myydään, vaikka se on ilmeistä todellisuutta.

Ei kommentteja: